معاون تحصیلات تکمیلی دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف در جشن 25 سالگی این دانشکده از پذیرش دانشجوی کارشناسی اقتصاد در سال 1404 خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، مراسم گرامیداشت بیست و پنجمین سالروز تاسیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه با عنوان "در مسیر آفتاب"، با حضور 400 نفر از دانش آموختگان و مدیران صنعت، روز سهشنبه 30 اردیبهشتماه 1404، در محل آمفی تئاتر این دانشکده برگزار شد.
در ابتدای مراسم دکتر مدنیزاده رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه طی سخنرانی کوتاه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری مراسم به مدعوین و میهمانان خیرمقدم گفت.
سپس دکتر وصال معاون تحصیلات تکمیلی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه با ارائه گزارشی به تشریح عملکرد و فعالیتهای 25 ساله دانشکده پرداخت و گفت: دانشکده مدیریت و اقتصاد یکی از دانشکدههای پیشرو در حوزههای اقتصاد، مدیریت و سیاستگذاری علم و فناوری کشور است. وی افزود: دانشکده به هیچ وجه به دنبال توسعه سریع نبوده است بلکه با تمرکز بر روی حفظ و توسعه کیفیت همواره به صورت تدریجی پیشرفت کرده است.
معاون تحصیلات تکمیلی دانشکده در ادامه حوزههای فعالیت این دانشکده را برشمرد و افزود: در حوزه آموزش رسمی دانشکده سه رشته مدیریت، اقتصاد و سیاستگذاری را در دو سطح کارشناسی ارشد و دکتری ارائه میشود و در سال 1404 پذیرش دانشجوی کارشناسی اقتصاد نیز آغاز خواهد شد.
به گفته وی دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف در حوزه آموزش مدیران نیز فعال است و سه دوره بلند مدت عالی مدیریت اجرایی (MBA)، دوره عالی مالی (ENFin)، و دوره هیئت مدیره و دورههای تکدرس در حوزههای مختلف را نیز برگزار میکند.
دکتر وصال در ادامه به چشمانداز و مأموریتهای دانشکده اشاره کرد و گفت: درخشش دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه در میان دانشکدههای مدیریت و اقتصاد آسیا و قرار گرفتن در میان 10 دانشکده تراز اول این قاره از اهداف اصلی این دانشکده است.
عضو هیئت علمی دانشکده در ادامه فهرست پروژههای الویتدار دانشکده برای جذب حمایت حامیان را عنوان کرد و در این راستا به معرفی پروژهها پرداخت.
در ادامه دکتر مشایخی موسس و عضو هیئت علمی دانشکده در خصوص الزامات استمرار رشد کیفی و تقویت فاز دوم توسعه دانشکده سخنانی ارائه کرد. وی با اشاره به تاریخچه تاسیس دانشکده مدیریت و اقتصاد بر اهمیت رشته مدیریت و اقتصاد در کشور تاکید کرد و گفت: افرادی که به این رشتهها گرایش دارند بسیار با استعداد و تیزهوش هستند که معماری جامعه را شکل میدهند و در راستای پیشرفت جامعه توسعه مییابند.
دانشگاه صنعتی شریف بهمنظور جذب این استعدادها و نخبگان دست به تاسیس این دانشکده زد تا بتواند استعدادهای خوب و ارزشمند کشور را جذب و تربیت کند تا فارغ التحصیلان جذب صنعت کشور شوند و بتوانند به خوبی مدیریت کرده و اقتصاد را در کشور به نحو احسن پیاده کنند. وی افزود: با این هدف و تربیت استادان برجسته در این حوزه، دانشکده مدیریت و اقتصاد تاسیس شد.
استاد دانشکده مدیریت و اقتصاد در ادامه گفت: کیفیت دروس ارائه شده در این دانشکده به روز و مطابق با علوم روز دنیا است. وی افزود: دقت در کیفیت دروس، جذب و نگهداشت استادان خبره و استمرار این کیفیت از نکات حائز اهمیت در این دانشکده است که بر روی آن متمرکزیم.
دکتر مشایخی همچنین با تاکید بر جذب فارغالتحصیلان موفق در دانشکده و دانشگاه گفت: برای جذب و نگهداشت استادان خوب و حرفهای باید در خصوص تامین نیازهای آنان تلاش بیشتری کنیم چراکه امروز با وضعیت موجود ممکن است یک استاد حتی شده برای امرار معاش هم علیرغم میل خود مجبور به ترک وطن شود.
وی در ادامه اظهار داشت: استمرار کیفیت به وجود آمده و حفظ و توسعه آن همچنین ایجاد یک بستر جامع و پایدار برای هدایت، آموزش و توانمندسازی افراد در جهت رشد فردی و حرفهای ماموریت ما و از اهداف آتی دانشکده است.
این مرکز قصد دارد با انتقال تجربیات واقعی بازار کار، ایجاد طرز فکر جدید و طراحی مسیر شغلی، دانشجویان و فارغالتحصیلان را بهگونهای آماده کند که با اطمینان و تسلط کامل وارد بازار کار شوند و به شکوفایی حرفهای دست یابند. در نظر داریم دانشکده مدیریت اقتصاد را به دانشکدهای جامع و مسئلهمحور تبدیل کنیم.
استاد دانشگاه شریف در ادامه تصریح کرد: امروز فقر اقتصادی علاوه بر جامعه در دانشگاه شریف هم محدودیت ایجاد کرده است بهطوریکه دانشکده مدیریت و اقتصاد نیز با چالشهای زیادی مواجه است.
موسس دانشکده با بیان اینکه دانشکده به دلیل محدودیت بودجه دولتی قادر نیست پروژههای توسعه خود را پیاده کند و پیادهسازی هر پروژه به مدت زمان طولانی نیازمند است ضمن تشکر از حامیان بهدلیل حمایت بیوفقه و دلسوزانهشان، از آنها خواست تا در اجرا و تسریع پیادهسازی پروژههای توسعه، از دانشکده حمایت کنند.
سپس دکتر نیلی عضو هیئت علمی دانشکده به سخنرانی با عنوان "نماد مشقتهای شیرین و رسالتهای بزرگ" پرداخت و گفت: سخنی با همکاران جوان خودم در دانشکده، سخنی با دانشجویان و فارغ التحصیلان عزیز و سخنی با همه آنانی که این دانشکده و روند تحولات آن را دنبال کرده و از آن پشتیبانی میکنند دارم.
طی دهها سال گذشته نهادهای زیادی در کشور ما ایجاد شدهاند که شماری از آنها امروز هم به کار خود مشغولاند و بعضی عمرشان به پایان رسیده و دیگر وجود ندارند عرصه فعالیت این نهادها بخشهای دولتی و خصوصی و حوزههای دانشگاهی و غیردانشگاهی را شامل میشده است. دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف هم یکی از این نهادهای دولتی دانشگاهی محسوب میشود که امروز ۲۵ سالگی آن را جشن گرفتهایم.
وی افزود: به طور طبیعی مهمترین سئوالی که در مورد این نهاد به ذهن میرسد این است که امروز وقتی از ارتفاع ۲۵ سال تجربه به گذشته خود نگاه میکنیم برجستهترین تصویری که از آن مشاهده میکنیم چیست؟ و به طور مشخص کدام ویژگی را میتوانیم بیابیم که به این نهاد انگیزه داده و به آن انرزی فعالیت بخشیده است؟
دکتر نیلی ادامه داد: یک لایه از پاسخ توضیحاتی را در بر میگیرد که به عملکرد دانشکده مربوط میشود و هر چند غرورآفرین، اما به دلایلی که در ادامه ذکر میکنم پاسخگوی ریشهای سئوال مطرح شده نیست. این سطح از پاسخ مواردی از قبیل؛ جذب دانشجویان با استعداد و علاقمند به تحصیل، جذب هیات علمی با دانش خوب و علاقمند به آموزش و تحقیق، قرار دادن مسائل اصلی و مهم کشور در حوزههای اقتصاد و مدیریت در کانون فعالیتهای آموزشی و پژوهشی، تلاش برای قرار داشتن در مرز علم و بهنگام بودن آکادمیک، ارائه الگویی از تامین مالی آموزش عالی و دستیابی به استقلال نسبی از بودجه عمومی با حفظ اصالت آکادمیک و پرداختن مستمر به مسایل اصلی سیاستگذاری اقتصادی در حوزه اقتصاد و قرار داشتن در کانون فعالیتهای کارآفرینی و کسب و کارهای نوین در حوزه مدیریت، را شامل میشود.
مطمئنا به این فهرست موارد با ارزش دیگری را هم میتوان افزود که همگی منعکس کننده این است که این دانشکده در طول ربع قرن فعالیت خود نهادی بسیار پویا و پرتلاش بوده است. بدون تردید در هر مقطعی از ۲۵ سال گذشته هر کس اندک بررسی در مورد دانشکده ما انجام میداده همواره آن را در حال انجام همزمان دو دسته فعالیت مشاهده میکرده است یک دسته از فعالیتها متمرکز بر طراحی اقدامات ابتکاری جدید بوده و دستهای دیگر بهبود کیفیت و توسعه فعالیتهای موجود را در دستور کار داشته است. اما واقعیت این است که موارد ذکر شده پاسخ سوال مطرح شده نیستند. آنچه انجام شده نشانههایی است از یک علت، سوال این است که این حد از پویایی و این میزان از تلاش و فعالیت از چه مشایی برآمده و همانطور که مطرح شد کدام ویژگی قلب تپنده این نهاد را به حرکت درآورده است؟
عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت در ادامه تصریح کرد: آنچه این دانشکده را برپا نگاه داشته آنچه به رغم همه نارساییهای غمبار به آن نشاط بخشیده و مانع از آن شده که به رغم آگاهی نسبتا عمیق از ریشههای مشکلات محیطی و دشواریهای زیاد و نگران کننده پیرامونی مایوس نشده و همچنان با امید و البته نه خوش خیالی به تلاشهای خود ادامه دهد، چیست؟ آن، چه اکسیری است که باعث شد حتی وقتی نهادهای اصلی مدیریتی نظام آموزش عالی کشور در مقطعی از زمان بجای تقدیر از شکلگیری داوطلبانه و مسئولیت شناسانه این دانشکده و دانشگاه و تلاش برای تقویت آن، همه هم و غم خود را بر تعطیلی کامل آن متمرکز نمودند و حتی در مورد چگونگی انتقال و جابجایی اعضای هیئت علمی آن تصمیم گیری کردند و سهمیه پذیرش دانشجوی آن را نیز صفر کردند هیچیک از ما خم به ابرو نیاورد و حتی یک ساعت از فعالیتهای آموزشی آن تعطیل نشد. ما در اوج سنگینترین فشارها مایوس نشدیم چون میدانستیم جنس اصیل ماندنی است. امروز ما هستیم و آنها دیگر نیستند. به راستی این نهاد، سوخت خود را از چه مسعی تامین میکنند که در زمره دیگر نانوازیها قرار نگرفته است؟
دکتر نیلی خطاب به مدعوین گفت: همکاران جوان محترم، دانشجویان و فارغ التحصیلان عزیز و همه کسانی که حیات و فعالیت این دانشکده را با علاقه دنبال میکنید، پاسخ اصلی این سئوال تنها یک کلمه است و آن چیزی نیست جز عشق بنای این دانشکده بر عشق نهاده شده است. دانشکده ما کانون عشق است و هر عضو جدیدی که به آن اضافه شده به چگالی این عشق افزوده است. عشق به سرزمینی که تشبه دانایی است. عشق به سرزمینی که نشته صلح است. عشق به سرزمینی که میخواهد با دانش و صبر بسازد بدون آنکه تخریب کند. عشق به جوانانی که امید در وجودشان نباید خاموش شود. ما عاشق صدای خنده دانشجویانمان هستیم که در فضاهای عمومی دانشکده طنین میاندازد. ما با کلاسهای درسمان و سئوالات چالش برانگیز دانشجویانمان به وجد میآییم وقتی آنان را کمحوصله و غمگین میبینیم ما نیز غمناک میشویم این عشق به خاطر آن است که کشور ما به دست جوانان با استعداد، پرسشگر و آگاه و با نشاط ساخته خواهد شد. دانشی که در ذهن این جوانان و جوانان مانند آنها شکل میگیرد و توسعه پیدا میکند. فقر را از سرزمینمان بیرون خواهد کرد. کودکی که در روستای دور سیستان و بلوچستان، صبحانه نخورده به مدرسه آمده و نای یادگیری ندارد با دانشی که در سرکلاسهای درس دانشکده ما و مراکز مشابه ترویج می شود. به رفاه خواهد رسید.
عزیزان من، ما رسالتی بس بزرگ و شریف داشته و همچنان داریم ما راهی طولانی در پیش داریم. ما برای رسیدن به اینجایی که در آن قرار گرفتهایم مشقتهایی شیرین و دلنشین کشیدهایم مشقتهایی که با امیدواری به فردای بهتر با جوانان آگاهتر و توانمندتر طعم شیرین میگرفته و گوارا میشده است. رنج از چهره مادر عزیز و صبورمان، ایران به دست جوانان این سرزمین زدوده خواهد شد. جوانانی که وقتی بر سر کلاسهای درس از اینکه در مییابند آنچه یاد میگیرند چگونه میتواند مشکلات بزرگمان را حل کند. چشمانشان برق میزند و به شوق میآیند. وقتی برق شوق یاد گرفتن را در چشمان دانشجویانمان میبینیم خستگی از وجودمان بیرون میرود.
غمی جانگاه بر دلمان مینشیند وقتی دیگران از آنسوی مرزها مشکلاتمان را بهرحمان میکنند. از درونمان میسوزیم چون ما میدانستهایم این مشکلات چگونه سربرآورده و بزرگ میشوند و نیز میدانستهایم چطور راه توسعه کشور را میبندند و اینکه چگونه میتوانند حل شوند.
وی در ادامه اظهار داشت: همکاران جوان محترم، دانشکده پرچمی که در این دوی استقامت به دست شما داده شده است. اگر به حرف در آید داستانهای سخت و شیرین عاشقانه بسیاری برای گفت دارد. داستان مرارتهای بسیار برای یادگیری بهتر و موثرتر فرزندان این سرزمین، شما نیز این پرچم را با عشق به نسل بعدی خود تحویل دهید. ما به امید روزهایی هستیم که مشابه این دانشکده در کشورمان توسعه پیدا کند و علوم مرتبط با اداره کشور، هر چه عمیقتر و هرچه گستردهتر نشر پیدا کند.
ما عاشق وجود نازنین ایران هستیم ایران باید همیشه قامتش راست سینهاش ستبر و بازوانش توانمند باشد. ما نباید بگذاریم قامت این مادر صبور و مظلوم و متواضع خم و دستانش به لرزش درآید. این کشور زمانی مهد تمدن بوده است، تاریخی اصیل و پربار در عقبه خود دارد. او باید سالیان طولانی آیندهسازیِ پرافتخار کند. ما برای ایفای نقش و ادای دین به این مادر عزیز در محدودهای هرچند کوچک توانمندسازی فرزندان جوان و مستعد آن را به عهده گرفتهایم چرا که میدانیم ایران هر چند لازم است از سرمایه و تکنولوژی جهانی بهره ببرد اما هسته اصلی آیندهسازی آن را ذهن جوانان آموزش دیده خود این سرزمین و فرزندان آن تشکیل میدهد که با شیر همین مادر تغذیه شدهاند و در آغوش آن رشد کردهاند. آینده ما با صلح علم و امید ساخته خواهد شد جهل و جنگ و نفرت و ناامیدی از ما دور خواهد شد و شادی و رفاه و آرامش جای آن را خواهد گرفت. به امید آنروز
در ادامه دکتر رضا شعبانعلی از فارغالتحصیلان دانشکده مدیریت و اقتصاد به ارائه سخنرانی با عنوان "شبکهها؛ ابزار و کشف و عامل اثرگذار" پرداخت.
گفتنی است در حاشیه برنامه نمایشگاهی از دستاوردهای اعضای دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه برگزار شد.