دکتر موسوی: امید که علم و اخلاق، راهنمای دانش‌آموختگان شریف در مسیر خدمت به کشور باشد

آیین دانش‌آموختگی سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ دانشگاه صنعتی شریف همزمان با میلاد امام رضا(ع)، با حضور ۲۰۰۰ دانش‌آموخته برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، آیین دانش‌آموختگی سال تحصیلی 1403- 1402 دانشگاه صنعتی شریف با حضور دکتر ابوالفضل واحدی، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مسئولین دانشگاه، استادان، دانش‌آموختگان و خانواده‌هایشان صبح روز جمعه 19 اردیبهشت ماه سال 1404، در سالن استاد جباری برگزار شد.

دکتر سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در آغاز مراسم ضمن عرض  تبریک و خیرمقدم به دانش‌آموختگان و خانواده‌هایشان طی سخنانی امروز را یکی از روزهای مهم در تاریخ دانشگاه صنعتی شریف خواند و گفت: بار دیگر دانشگاه شاهد به ثمر رسیدن استعدادهای فرزندانش است جای بسی خرسندی است که این جشن با میلاد با سعادت علی‌بن موسی الرضا (ع)، بزرگ مردی که عقل، دانش، حلم و انسانیت را در سیره خود به زیبایی آراست مقارن شده است. امید داریم همه ما همچون آن امام بزرگوار در مسیر علم و خدمت به جامعه الگویی از اخلاق، بینش و مسئولیت‌پذیری باشیم.
وی خطاب به دانش آموختگان گفت:  شما در یکی از برجسته‌ترین دانشگاه‌های کشور دوران تحصیل خود را پشت سر گذاشته‌اید. دانشگاه صنعتی شریف همواره تلاش کرده است علی‌رغم تمام محدودیت‌ها، با آموزش‌های علمی پیشرفته و اخلاق حرفه‌ای دانش‌آموختگانی توانمند، متعهد، متخصص، کارآمد و مسئولیت‌پذیر پرورش دهد.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه افزود: شما عزیزان امروز جزئی از شبکه گسترده دانشگاهی هستید که در کشور سرآمد بوده و در رتبه بندی‌های بین‌المللی نیز جایگاه خود را یافته است. این مرهون تلاش استادان و شما دانش‌آموختگان عزیز است.

دکتر موسوی یادآور شد؛ علم همراه با مسئولیت‌پذیری و اخلاق می‌تواند انسان را به اوج برساند و اقتدار بیاورد. علم ابزاری قدرتمند برای بهبود وضعیت بشر و ارتقای کیفیت زندگیست. بر همین اساس اگر قدرت در چهارچوب‌های اخلاقی استفاده نشود، نه تنها باعث رشد و توسعه نمی‌شود بلکه اثرات مخرب و ویرانگری هم در پی خواهد داشت.  لذا توصیه می‌کنم در مسیر پیش رویتان همواره به این اصل اساسی پایبند باشید.

رئیس دانشگاه در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای دانش‌آموختگان خاطرنشان کرد: از خداوند متعال می‌خواهم که در مسیر زندگی، همواره در علم استوار، در اخلاق راسخ  و در مسئولیت‌های اجتماعی راهتان را هموار سازد. امیدوارم در هر کجای دنیا که هستید موفق، پیروز و منشا خیر و نور و اثر باشید. همچنین قدردان شما خانواده‌های محترم هستیم که با اعتماد به این نهاد علمی فرصت رشد و شکوفایی فرزندانتان را در دانشگاه صنعتی شریف مهیا کردید.

در ادامه این مراسم  دکتر ابوالفضل واحدی، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تبریک ایام، حضور در آیین‌دانش‌آموختگی را فرصت بسیار مغتنم و ارزشمندی دانست و گفت: خطابم به دانش‌آموختگان عزیز است، شاید روزی که وارد دانشگاه شدید دانش‌آموختگی را بسیار دور تصور می‌کردید. قدر فرصت‌ها را بدانید. حضور در یک دانشگاه برتر که جایگاه درخشانی در سطح بین‌الملل دارد فرصت ارزشمندی بوده که ان‌شالله بهره لازم از آن برده شده است. اکنون شما وارد دوره دیگری می‌شوید ممکن است ادامه تحصیل، شروع به کار یا کارآفرینی باشد بایستی از فرصت‌ها به نحو مناسب و شایسته استفاده کنید.

دکتر واحدی با اشاره به مطالعه‌ای که در مجمع جهانی اقتصاد صورت گرفته بود، داشتن مدرک برای پذیرفتن یک شغل مناسب و یک رسالت اجتماعی را ناکافی دانست و گفت: نتیجه مطالعه نشان‌ دهنده تاکید مضاعف بر داشتن مهارت‌های مختلفی برای افراد بوده است. این مهارت‌ها می‌تواند شامل مهارت‌های سخت و نرم باشد. البته تاکید آن‌ها بر مهارت‌های نرم شامل: هوش هیجانی، امکان متقاعدسازی، مذاکره، مدیریت، رهبری، حل مسائل پیچیده، تفکر انتقادی بوده است. در واقع مهارت‌هایی که نیاز است دانش‌آموختگان برای اینکه بتوانند به نحواحسن وظیفه و رسالت خود را به انجام برسانند داشته باشند.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: یقینا هر کدام از شما هدف و انگیزه‌ای برای خدمت و رشد خود، خانواده،  شهر و کشورتان دارید. هرکجا که بودید چه در داخل ایران چه در خارج کشور سعی کنید همیشه با نگاه خیرخواهانه در مورد خانواده، کشور، میهن و مردمان عزیز و شریف ایران هر تلاشی که می‌توانید داشته باشد.

در بخش دیگری از مراسم، دکتر محمدعلی کوچک‌زاده معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه با بیان این جمله که "همه ما به دنبال بهترین زندگی هستیم" به ایراد سخنانی پرداخت و زندگی خوب و با کیفیت را با نگاه  مهندسی بررسی کرد.

وی در ادامه آماری از میزان دانش‌آموختگان دانشگاه صنعتی شریف ارائه کرد و گفت: در این دوره حدود 2000 نفر فارغ‌التحصیل شده‌اند  که این تعداد شامل؛ 62 نفر در مقطع دکتری،  699 نفردر  مقطع کارشناسی ارشد و 894 نفر در مقطع کارشناسی است. این تعداد شامل  437 دختر و 1459 پسر بود.
طبق روال هرساله در این مراسم از دانش‌آموختگان برتر در سه مقطع تحصیلی و همچنین شرکت‌های حامی مراسم که همگی از فارغ‌التحصیلان شریف بودند تقدیر به‌عمل آمد.

قرائت سوگندنامه دانش‌آموختگی توسط دکتر محمود فتوحی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و رئیس اسبق دانشگاه، سخنرانی مهندس محمدباقر تبریزی، دانش‌آموخته و کارآفرین دانشگاه صنعتی شریف و مدیرعامل کوئرا، پخش کلیپ و اجرای موسیقی توسط گروه ایهام از دیگر برنامه‌های آیین دانش‌آموختگی امسال بود.

اسامی دانش‌آموختگان برتر 

گزارش تصویری