خبرنگار روابط عمومی با مهندس بابک محمدی مدیر امور پشتیبانی و خدمات دانشگاه، در خصوص اقدامات انجام شده یکسال اخیر دوره مدیریت ایشان به گفتگو نشست.
ارائه خدمات به شیوههای سنتی و رایج، فرسودگی تدریجی ابنیه و تجهیزات، ناهمگامی خدمات با تحولات و تکنولوژی روز، محدودیت منابع، همواره نارضایتی اقشار دانشگاهی را در پی داشته است. فقدان سیستم برنامهریزی و نظارتی مستمر در ارائه خدمات موجب روزمرگی و اتخاذ سیاستهای تسکینی بدون در نظر گرفتن عوارض جانبی آن میشود. تنها راهکار رسیدن به وضعیت مطلوب در ارائه خدمات ایجاد نظام برنامهریزی و برنامهمحوری با در نظر گرفتن همه ملزومات آن است، تا بتوان بدون اتلاف زمان با مشخص کردن اولویتها، اطمینان بیشتر نسبت به تحقق اهداف و کاهش استرسها و فشارهای روانی، توفیق دستیابی به نتایج مطلوب را رقم زد. در این راستا و برای معرفی بیشتر اقدامات مجموعه مدیریت امور پشتیبانی و خدمات دانشگاه، خبرنگار روابط عمومی با مهندس بابک محمدی مدیر این مجموعه در خصوص اقدامات و برنامههای راهبردی یکسال اخیر ایشان گفتگو کرد. در این گفتگو مهندس محمدی مدیر امور پشتیبانی و خدمات، در خصوص برخی از بخشهای این مجموعه توضیحاتی ارائه کرد.
واحد امور تاسیسات (برق و مکانیک)
- در حال حاضر وضعیت برق دانشگاه در شرایطی است؟
پس از تشکیل مدیریت پشتیبانی و خدمات، تعمیرات اساسی و سرویس تمامی پستهای برق 400V/20KV دانشگاه و خوابگاهها انجام شدند. همچنین 5 دستگاه دیزل ژنراتور دانشگاه، خوابگاه شهید سلیمانی و پژوهشکده انرژی همگی تعمیر اساسی شده و در مدار قرار گرفتند، به طوری که در طول تابستان گذشته به منظور عدم قطع برق دانشگاه هر کدام بیش از 120 ساعت در زمان پیک بار در مدار قرار گرفتهاند.
- با توجه به حساسیت موضوع وضعیت آسانسورها آیا مدیریت امور پشتیبانی در این خصوص اقداماتی انجام داده است؟
در این مدت استاندارد و بیمه نامه 23 دستگاه آسانسور از سازمان ملی استاندارد اخذ شده است. همچنین استاندارد اولیه 15 دستگاه دیگر نیز تا پایان امسال و گواهی استاندارد 18 دستگاه باقیمانده نیز تا پایان سال 1404 اخذ خواهد شد.
- لطفا در خصوص اقدامات انجام شده در مورد ایمنسازی دانشکدهها نیز توضیح دهید.
با توجه محدودیتهای مالی دانشگاه، سابق بر این در فاز اول از 31 پنل اعلام حریق دانشگاه فقط یک دستگاه در مدار قرار داشت، با هماهنگی مدیر محترم HSE هم اکنون 25 دستگاه با تعمیرات اساسی در مدار قرار گرفتهاند. در فاز دوم خرید و احداث سیستم اعلام حریق در ساختمانها و دانشکدههای بدون سیستم اعلام حریق میباشد که دانشکده شیمی و عمران در حال راه اندازی است. همچنین برآورد مالی برای خرید و نصب تجهیزات سیستم اعلام حریق برای تمامی ساختمانها، دانشکدهها و خوابگاهها نیز انجام شده و در اهداف آینده مدیریت پشتیبانی میباشد که پس از تامین اعتبار طبق اولویت انجام خواهد شد.
- با توجه به مسئله بحران مصرف انرژی چه اقداماتی در بهینهسازی و مدیریت مصرف انرژی در دانشگاه انجام شده است؟
با توجه به قدیمی بودن سیستم روشنایی دانشگاه در اولین اقدام، ممنوعیت خرید چراغها و لامپهای پرمصرف و پرخطر مانند چراغهای با بالاست القایی و لامپها و چراغهای رشتهای اعمال شد. بدین ترتیب در بازه زمانی سال گذشته تاکنون بیش از 5 هزار چراغ و لامپ کممصرف جایگزین چراغهای پرمصرف قدیمی شدهاند.
ضمنا بهمنظور کاهش مصرف انرژی برای تمامی هواسازها و اگزاست فنهای دانشگاه تایمر و تجهیزات مربوطه نصب شده است که در زمان تعطیلی و کاهش تردد ساختمانها این دستگاهها خاموش شوند. در حال حاضر نیز چندین نوع مختلف کلید هوشمند غیرمتمرکز از تعدادی از شرکتهای دانشبنیان در اتاقهای مدیریت پشتیبانی و خدمات به صورت پایلوت در حال آزمایش است که پس از گذراندن دوره تست در صورت تامین اعتبار در سطح دانشگاه برای تمامی اتاقها نصب خواهد شد.
بهمنظور مدیریت مصرف برق ساختمانها به عنوان پایلوت بر روی فیدر برق ساختمان شماره 1 تربیت بدنی تجهیزات اندازهگیری نصب شده است که بتوان مقدار مصرف هر لحظه را پایش کرد، در صورت تایید کیفیت و سپس تامین اعتبار خرید برای تمامی ساختمانها و دانشکدهها نصب خواهد شد.
- لطفا بفرمایید وضعیت سیستم آبرسانی و سیستم تهویه مطبوع، از زمان ایجاد مدیریت پشتیبانی و خدمات در دانشگاه چه تغییراتی کرده است؟
بوستر پمپهای آبرسانی خوابگاه شوریده و فضای سبز دانشگاه تعویض و تقویت گردید که موجب شد بتوان از سیستم آبیاری مکانیزه فضای سبز دانشگاه استفاده کرد، بر همین اساس مقدار مصرف آب به 40 درصد مصرف قبلی کاهش یافته است.
تعبیه مخزن ذخیره آب و پمپهای آبرسانی بهمنظور مواقع ضروری و شرایط بحران برای ساختمانهای کتابخانه مرکزی، اداری مالی، امید، دانشکدههای ریاضی، مدیریت و کامپیوتر و خوابگاه شوریده انجام شده است.
همچنین بهمنظور افزایش ظرفیت میزان مصرف کنتورهای دانشگاه و خوابگاهها مراحل اداری در حال انجام میباشد. که با افزایش ظرفیت هزینه آب مصرفی چندین برابر کاهش پیدا خواهد کرد.
در خصوص سیستم تهویه مطبوع دانشگاه نیز پیگیری نصب و راهاندازی چیلرهای موتورخانه مرکزی، دانشکده انرژی بهمنظور تقویت سیستم سرمایش پردیس اصلی و دانشکده انرژی انجام شده است. همچنین سیستم لولهکشی موتورخانههای مرکزی پردیس اصلی دانشگاه و دانشکده انرژی به طور کامل تعویض شده است.
ضمنا با توجه به پوسیدگی و گرفتگی خطوط لولهکشی و قطعی مکرر سیستم سرمایش و گرمایش، از سال گذشته تعویض 90 درصد لولههای خط اصلی سیستمهای سرمایش و گرمایش در معابر اصلی دانشگاه و ساختمان شهید رضایی (معاونت فرهنگی و بهداری) به صورت زیرساختی انجام و موجب بهینهسازی مصرف انرژی و همچنین عدم ترکیدگی لولهها نسبت به ادوار گذشته شده است.
واحد فضای سبز
- لطفا در خصوص میزان تولید و تکثیر گیاهان مورد نیاز در واحد فضای سبز و میزان صرفه جویی بابت عدم خریداری در یک سال کاری توضیح دهید.
واحد فضای سبز در سال گذشته با تولید حدود 6 هزار کیسه نشاء تکثیری اعم از گیاهان زینتی و پرچین و همچنین حدود 2 هزار جعبه انواع گلهای فصلی در گلخانه دانشگاه شریف تمام نیاز گیاهی دانشگاه را مرتفع و در حدود 700 میلیون تومان صرفهجویی عدم خریداری گیاهان مورد نیاز توسط این واحد صورت پذیرفته است.
- ظاهرا در سیستم آبیاری مکانیزه فضای سبز پردیس اصلی و خوابگاهها و میزان صرفهجویی و مدیریت مصرف آب اقداماتی صورت گرفته است آیا در این خصوص توضیحی دارید؟
واحد فضای سبز از پاییز سال گذشته تاکنون اقدام به تغییر سیستم و ساعت آبیاری سنتی دانشگاه و انجام کامل سیستم مکانیزه اتومات فضای سبز دانشگاه کرده است و فضای سبز دانشگاه از ساعت 8 شب الی 6 صبح بهصورت خودکار آبیاری میشود که این مهم باعث صرفهجویی به میزان 50 درصد در مصرف آب دانشگاه گردیده است .
- چه عملیاتی در خصوص احداث و بازپیرایی فضای سبز دانشگاه طی سال جاری انجام گرفته است؟
علاوه بر احداث فضای سبز پردیس شمالی، این واحد در طی سال گذشته اقدام به بازپیرایی و کاشت مجدد فضای سبز فرسوده و گاها" تخریب شده دانشگاه نموده است که اهم آنها بشرح ذیل میباشد:
- احداث فضای سبز پردیس شمالی دانشگاه (دانشکده مکانیک و آموزش جدید)، فضای سبز ضلع شرق دانشکده صنایع، فضای سبز ورودی دانشکده متالوژی، فضای سبز ورودی دانشکده برق، فضای سبز ضلع شمال ساختمان ریاست، فضای سبز ورودی روزنامه شریف و معاونت پژوهشی سابق
- کاهش میزان سطح چمن و جایگزین گیاهان مناسب دایمی با نیاز آبی کم
- تولید خاکبرگ مورد نیاز گیاهان آپارتمانی با جمع آوری و دپوی برگهای درختان دانشگاه و خوابگاهها و .....
واحد ابنیه
- لطفا در خصوص حوزه فعالیت، شرح وظایف و مکانیزم عملکرد واحد ابنیه توضیحاتی ارائه بفرمایید.
واحد ابنیه در راستای انجام وظایف خود در حوزه تعمیرات و نوسازی اماکن و ساختمانهای دانشگاه در قالب برنامههای کوتاه مدت شامل مرمت و بهسازی و اماکن، در راستای جلوگیری از تخریب و افزایش طول عمر آنها و برنامههای بلند مدت شامل نوسازی بناها و ساختار فرسوده محوطه در جهت ارتقای زیباسازی محیط و چشمانداز بصری بهتر برای پرسنل و دانشجویان فعالیت میکند. این حوزه در راستای صرفهجویی و عدم استفاده از پیمانکار بدلیل تعرفه بسیار بالای آن و کاهش هزینه و مدیریت بودجه تشکیل شده است و در دانشگاه خدمات خود را ارائه میدهد.
- در خصوص اقداماتی که در راستای ارتقای زیباسازی محیط و بهبود چشم انداز بصری در دانشگاه ارائه شده توضیح دهید.
بازسازی کامل حوض واقع در ضلع جنوبی دانشکده برق با طراحی جدید با کاشیها و آبنمای فیروزهای، همچنین تغییر نمای کلی دیوار ضلع شمالی دانشگاه در خیابان قاسمی و ترمیم آن، بازسازی فضای متروک انبار ضایعات(انبار باران) در ضلع جنوب شرقی دانشکده هوافضا و اجرای دیوار آجرنمای قرمز همسان با نمای کلی دانشگاه از دیگر اقدامات این واحد است.
- در خصوص بهبود شرایط خوابگاهها چه اقداماتی توسط واحد ابنیه انجام گرفته است؟
با توجه به اینکه در نیمه دوم سال و فصل سرما قرار داریم بیشترین تمرکز این واحد در خوابگاهها در جهت مقاومسازی ساختمانها از نفوذ آب باران و نمزدگی صورت گرفته که شامل لکهگیری عایق پشت بامها و برخی موارد جزئیتر صورت گرفته است. همچنین در راستای ایجاد آرامش و بالا بردن سلامت بصری برای دانشجویان مقیم در خوابگاهها به طور متوسط حدود 500 متر مربع از اتاقها و اماکن هر یک از خوابگاهها رنگآمیزی شده است. در راستای ارتقای سطح بهداشت محیط خوابگاهها نیز برخی از سرویسهای بهداشتی و آشپزخانهها بازسازی و نوسازی شده است.
مهندس محمدی مدیر امور پشتیبانی و خدمات دانشگاه در پایان سخنان خود اظهار داشت: از حمایت و همکاری دکتر شریفخانی معاون محترم اداری و مالی و مهندس سیادتی مشاور محترم رئیس دانشگاه در امور مهندسی و پشتیبانی، در به ثمر رسیدن اهداف فوق به ویژه در مباحث ایمنی که نقش بینظیر و راهگشا داشتند کمال تشکر را دارم. وی همچنین از همکاری این مجموعه با مدیریت روابط عمومی و ارتباطات دانشگاه در جهت ایجاد یک تیم تشریفاتی قوی و حرفهای در دانشگاه صنعتی شریف خبر داد که در گفتگویی دیگر به تفصیل به آن خواهیم پرداخت.